Att köpa bostad hos Hangaren Bostad

Att flytta in i en ny bostad är något alldeles speciellt. Ingen har använt lägenheten tidigare och allt i lägenheten är alldeles nytt. Med lägenheten följer dessutom alla garantier för det fall något skulle gå sönder. Du har också möjlighet att göra vissa tillval bland köksluckor, färg på väggar mm.

 

Fast pris – enkelt och tryggt
Hangaren Bostads lägenheter säljs till fast pris. Det innebär att Du redan på förhand kommer att veta vad Din nya bostad kostar att köpa och bo i. Enkelt och tryggt.

Här nedan beskriver vi hur det går till att köpa bostadsrätt av Hangaren Bostad.

 

2)   Bokningsavtal
När vi säljstartar ett nytt projekt vänder vi oss först till de som anmält intresse tidigare. Du som fortfarande är intresserad kommer att få ta del av information om det aktuella projektet och dess lägenheter. Om Du vill boka en lägenhet, har Du en vecka på Dig att anmäla detta till mäklaren. Om flera intressenter velat boka samma lägenhet, kommer lägenheten att fördelas genom lottning. Därefter kommer vi att teckna ett bokningsavtal och en bokningsavgift tas ut. Du har alltid möjlighet att hoppa av Din bokning och får då tillbaka halva bokningsavgiften.

1)   Intresseanmälan
Om Du är intresserad av något av våra kommande projekt, ber vi Dig att höra av Dig till oss med ett kort mail med namn och kontaktuppgifter samt vilken typ av bostad Du söker.

 

3)   Förhandsavtal
Vid projektstarten erbjuds de som bokat lägenhet i projektet att teckna förhandsavtal. Inför avtalstecknandet, vill vi att Du har finansieringen ordnad, t ex i form av ett lånelöfte från banken. Föreningen låter göra en kreditupplysning för att kontrollera ev betalnings-anmärkningar mm. Vidare kommer Du att få ta del av bostadsrättsföreningens kostnadskalkyl, tillstånd att ta emot förskott samt stadgar. I samband med förhandsavtalet betalar Du ett förskott med avdrag för tidigare betald bokningsavgift.  Förhandsavtalet är bindande för båda parter med vissa förbehåll.

4)   TillvalSom köpare av en lägenhet hos Hangaren Bostad har Du möjlighet att göra vissa tillval som köksluckor, badrumskakel mm enligt en prislista för projektet.  Kostnaden för dessa tillval kommer att faktureras separat och skall vara betald senast 2 bankdagar före inflyttning.

 

5)   UpplåtelseavtalCa 3 månader innan inflyttning tecknar Du ett upplåtelseavtal med föreningen. Du kommer dessförinnan beredas möjlighet att ta del av föreningens ekonomiska plan (den definitiva kalkylen). Av upplåtelseavtalet framgår bl a insatsen (köpeskillingen) och årsavgiften samt inflyttningstidpunkten.

6)   SlutbesiktningCa två veckor innan inflyttning kommer vi att genomföra en slutbesiktning. Du har möjlighet att vara med vid denna besiktning och kommer att få del av protokollet från besiktningen.  

 

7)   Tillträde / inflyttningSenast 2 bankdagar innan tillträdet skall köpeskillingen vara slutreglerad. På tillträdesdagen får Du mot uppvisande av kvitto på betalningen kvittera ut nycklarna till lägenheten. Sedan är det bara att flytta in - välkommen till Ditt nya hem önskar Hangaren Bostad!

FÖLJ OSS

  • Facebook Classic

© 2015 by Hangaren Bostad